Aitohiusperuukkien hoito-ohjeet

PERUUKIN KÄYTTÖÖNOTTO

Osassa peruukeissamme on peruukin etuosassa peruukkiverkkoa, jonka voit leikata niin, että se myötäilee hiusrajaasi  ja sopii kasvojen piirteisiisi. Pidä peruukki päässäsi kun leikkaat sitä itse, jotta näet missä  oma hiusrajasi kulkee. Voit myös kokeilla peruukkia ja merkitä siihen hiusrajasi esim. liidulla. Vaihtoehtoisesti pidä peruukki käsissäsi ja leikkaa vähän kerrallaan. Varo leikkaamasta liikaa. Aitohiusperuukit ovat joka päiväiseen käyttöön, mutta peruukin kanssa nukkuminen ja urheileminen ja tietyt säätilat, kuluttavat peruukkiasi ja käyttöaika lyhenee. Peruukit toimitetaan muotoilemattomina. Ensimmäisen pesun tai kosteutuksen yhteydessä voit muotoilla peruukkiin jakauksen haluamaasi kohtaan. Leikkaa ja muotoile peruukkiasi niin, että se sopii sinun kasvojen piirteisiisi.

Älä koskaan raaputa päänahkaa peruukin läpi. Joskus päänahka voi olla kutiava, älä silti raavi. Jos peruukin läpi raavitaan päätä, se aiheuttaa hiussolmujen aukeamista ja aiheuttaa hiusten lähtöä peruukista.

PERUUKIN PESU

Aitohiusperuukki kaipaa säännöllistä hoitoa. Pesuväli on noin viikko, käytöstä riippuen. Pesun tarpeen huomaat siitä, että  hius näyttää kaipaavan kosteutta ja on kuiva. Selvitä peruukkisi aina ennen pesua, mieluiten TangleTeezer- harjalla. Käytä ainoastaan aitohiusperuukeille suositeltuja hiustenhoitotuotteita.

Pidä hiukset suorana koko pesun ajan, näin vältät hiusten takkuuntumisen. Hiukset voit pestä joko juoksevan veden alla tai pesualtaassa. Sekoita pesualtaan veteen shampoo kädenlämpöiseen veteen. Älä koskaan pese hiuksia kuumalla vedellä. Laske peruukki veteen. Voit puristella sitä kevyesti, vältä voimakasta hankaavaa pesua. Huuhtele shampoo huolellisesti.

Vaihda altaaseen vesi ja sekoita veden joukkoon hoitoaine. Laske hiukset hoitoaine veteen ja anna hoitoaineen vaikuttaa.  Riippuen hiusten kunnosta ja siitä kuinka paljon hiukset vaativat kosteutta , huuhtele hoitoaine kevyesti tai ei ollenkaan pois hiuksista. Pyyhekuivaa hiukset puristelemalla ja selvitä ne. Voit lisäksi suihkuttaa hiuksiin niihin jätettävää hoitoainetta.

Suosittelemme, että annat peruukin kuivua pesun jälkeen styroksipäässä esimerkiksi yön yli. Käytä kylmää ilmaa, jos kuivaat peruukkisi hiustenkuivaajalla. Älä harjaa hiuksia märkänä.

PERUUKIN MUOTOILU

Selvitä ja harjaa peruukkiasi usein. Aidoista hiuksista valmistettuja peruukkeja voit muotoilla aivan kuten omia hiuksiasi, koska ne ovat oikeaa hiusta. Aitojen hiusten ja peruukin luonnollisen näköisen hiuspohjan ansiosta saat erittäin luonnollisen näköiset  ja kauniit hiukset, jota voit muotoilla haluamallasi tavalla. Tarvittaessa voit föönata hiuksia kylmällä ilmalla. Älä föönaa peruukkiasi liian kuumalla lämmöllä, koska lämpö voi vahingoittaa peruukin pohjaverkkoa. Suoristusraudoilla voit silottaa ja suoristaa kiharuutta, suojaa hiukset kuitenkin aina ennen suoristusta lämpösuoja-aineella. Vältä käyttämästä tarrapapiljotteja. Ne irrottavat hiuksia pohjastaan ja saattavat juuttua kiinni varsinkin pitkiin hiuksiin.

Hius vaalenee ajan mittaan etenkin auringonvalon vaikutuksesta. Suojaa hiuksiasi laadukkaita tuotteita, jotka suojaavat hiusta auringon vaikutuksilta.

Kaikki kemialliset käsittelyt tapahtuvat omalla riskillä.