helmikuu 13, 2020 2 minuutin lukuaika

Heippa ihanat!

Johannan sijaan täällä kirjoittelee tällä kertaa harjoittelija Katja. Olen 21-vuotias merkonomi opiskeljia Omniasta, ja suoritan tällä hetkellä Ihanillahiuksilla harjoittelu jaksoa markkinoinnin ja sisällöntuoton parissa. 

No mitä ihmettä tekee merkonomi opiskelija kampaamossa? 

Minulle kävi siinä mielessä hyvä tuuri, että Ihanathiukset.fi on aloittanu vasta hiljattain uudenlaisen toimintansa peruukki myynnin lisäksi Parturi-Kampaamona. Eli varsinkin markkinoinnin osalta riittääkin tehtävää. Yleisesti ottaen, ei yhdenkään menestyneen Parturi-Kampaajan työ ole vain hiusten leikkausta ja asiakkaille paikan päällä hymyilyä. Todennäköisesti menestyksen takana on myös onnistunut markkinointi. Ensimmäisiä tehtäviäkin, mitä Johanna minulle täällä antoi, oli miettiä Ihanillehiuksille markkinoinnin vuosikalenteria. 

Tämän päivän ehdottomasti tehokkain markkinointi tapahtuu eri medioissa. Mikä olisikaan parempaa yrittäjälle, kun ilmainen mainos alusta potentiaalisilla asiakkailla. Esimerkiksi Instagram ja Facebook ovat erittäin tehokkaita kanavia oman yrityksen/palveluiden/tuotteiden markkinointiin. Instagram sisällön hallinointi onkin ollut isona osana harjoitteluani. Siihen on kuulunut mm. uusien tuotteiden ja palveluiden esittelyä Ihanathiukset.fi -tilillä. Olenpa itsekkin päätynyt esittelemään myyntituotetta omassa päässäni siellä!

Ihanathiukset on ollut ylipäätään aivan ihana työharjoittelu paikka, nimensä mukaisesti! Ensimmäisestä päivästä asti on ollut aivan uskomattoman hyvä henki koko talossa. Itse voin sanoa, että tämä on ehdottomasti parhain työympäristö, johon olen ikinä ollut tutustumassa. 

Olen päässyt myös tutustumaan verkkokauppa maailmaan ja siihen, kuinka se pyörii, ainakin näin vähän pienemmässä yrityksessä. Tästä uskon minulle olevan jatkossa myös edes pientä hyötyä. Olen muutenkin mukavasti tässä parin kuukauden aikana päässyt näkemään pintapuolisesti ja vähän syvemminkin, millaista on pienemmän yrityksen pyörittäminen. 

Töihin, joita olen täällä tehnyt, on kuulunut myös normaaleja kaupanalan töitä, kuten tuotteiden hinnoittelua ja esillepanoa. On tullut otettua myös joitakin tuotekuvia verkkokauppaan, sekä hinnastoa olemme hioneet täällä yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. Osa viimeaikaisista uutiskirjeistäkin on nyt ollut minun käsialaani. 

Olen minä päässyt täällä toki myös nautiskelemaan Ihanathiukset -palveluista. Ihana Johanna nimittäin on vaalentanut minun tummia latvojani lähemmäksi omaa väriäni, jotta saisin oman vaaleamman värini takaisin vihdoin ensimmäsitä kertaa vuosiin. Suuret kiitokset vielä siitäkin!

Kaiken kaikkiaan olen ollut erittäin tyytyväinen harjoitteluuni ja myös siihen, että vaikka olenkin Parturi-Kampaamossa suorittamassa harjoitteluani, on Johanna kaupanalan taustallaan hyvin pätevä työpaikkaohjaaja myös merkonomille. 

Nyt jatkuvat muut hommat, Ihanaa päivän jatkoa just sulle!

-Katja

 

 

 

 

 


Jätä kommentti!

Kirjoitukset julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tilaa uutiskirje